Follow
Cook with me - Lasagne
Lasagne är en sån där maträtt som de flesta gillar. Precis som med köttfärssås så görs den på säkert hundra olika sätt, beroende på vem som gör den. Här kommer en jättegod och nyttigare variant av den klassiska maträtten!
 
 
Ingredienser:
 
Ostsås:
5 dl mjölk
4 msk riven mager ost
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
Redning
 
Köttfärsröra:
1 morot
1 palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400g nötfärs
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
500g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 msk torkad basilika
 
Övrigt:
150-250g lasagneplattor
Matlagningsolja
Lite riven ost att lägga överst på lasagnen
 
 
Gör såhär:
  • Värm upp mjölken i en kastrull. Tillsätt därefter redning tills såsen blir tjock. Häll i salt, peppar och ost och blanda tills all ost smält. Ställ undan och börja med köttfärsröran.
  • Stek köttfärsen i olja under omrörning (köttfärsen ska bli smulig). Tillsätt därefter lök, palsternacka, morot och vitlök och låt steka lite mellan varje.
  • Lägg därefter till tomater, basilika, köttbuljong och vatten. Rör om och låt puttra i ungefär 10 minuter.
  • Ta fram en ugnsfast form och lägg alla komponenterna i lager. Börja och avsluta med ostsås!
  • Strö till sist lite ost över lasagnen och grädda i ugnen på 200℃ i ungefär 25 minuter. Ta ut lasagnen och låt den vila en liten stund innan servering.
  • Servera gärna med lite grönsaker.
  • Klart!
 


Random Bits & Pieces
Jag har bestämt mig för att börja ladda upp den här videon varje onsdag istället för på måndagar (vilket betyder att den egentligen är en dag för sen den här veckan. Allt i början av den här veckan har råkat bli framskjutet en dag). Detta för att "Get fit with me" serien kommer upp på måndagar och så är det ju nail art på tisdagar och fredagar. Därefter har vi matlagning på söndagar. Det är åtminstone planen, haha! :)
 
Så om du vill se vad vi hade för oss förra veckan, kika på videon här nedan!
 
 


Random Bits & Pieces
Den här videon ska ju egentligen upp på måndagar, men eftersom att jag laddade up min först "get fit with me" då så bestämde jag mig för att ladda upp denna veckans "last week" idag istället.