Follow
Cook with me - Pulled Chicken
Pulled chicken är ett enkelt och läckert alternativ till den populära maträtten pulled pork. Eftersom att det endast tar 2 timmar (istället för minst 6 timmar som pulled pork tar) är det också ett utmärkt alternativ till när man inte har riktigt lika mycket tid.
 
 
Ingredienser:
 
TIll stekning:
2 kycklingfiléer
Paprikapulver
Salt
Peppar
Matlagningsolja
 
Sås:
6 msk Sweet Chili sås
4 msk Satay sås
1 tsk Sambal Oelek
1 msk Tomatpure
2 Vitlöksklyftor
1 krm Paprikapulver
1 krm Chilipeppar
1 krm Cayennepeppar
1 Köttbuljongtärning
5 msk Vatten
1 msk Honung
 
Övrigt:
Aluminiumfolie
 
Gör såhär:
  • Börja med att sätta ugnen på 150℃.
  • Lägg kycklingfiléerna i en stekpanna med lite olja och krydda med paprikapulver, salt & peppar. Stek dem sedan snabbt och på på hög värme - de ska få lite färg på båda sidorna men fortfarande vara rå innuti.
  • Blanda alla ingredienser till såsen.
  • Lägg aluminiumfolie i en ugnsfast form - se till så att kanterna på folien går en bra bit utanför formen.
  • Lägg i kycklingfiléerna och häll över såsen.
  • Vik över folien och kläm ihop kanterna så att det blir som ett litet paket.
  • Grädda i ugnen i 2 timmar.
  • Ta ut ur ugnen och häll ur kyckling och sås i formen.
  • Ta två gafflar och dra isär kycklingen så det blir som strimlor. Blanda samtidigt med den sås som finns kvar.
  • Jag valde att göra en baguette med pulled chicken i. Jag använde mig av en halv pain riche och proppade den full med grönsaker; isbergssallad, tomat, gurka och så även ett kokt ägg. Och så givetvis - kycklingen!
  • Klart!