Här är ett enkelt och jättegott sätt att tillaga lax i ugn. Jag valde att ha potatis till för att vi så sällan äter potatis här hos oss, men man kan definitivt byta ut potatisen mot t.ex. sötpotatis eller blomkål om man vill!
Ingredienser:
3-4 portioner
400g Lax
5dl Kokosmjölk
1dl Apelsinjuice koncentrat
1 Fiskbuljongtärning
1 tsk Salt
8 små Potatisar (kan bytas ut mot t.ex. sötpotatis eller blomkål)
5 Morötter
Lite grönsaker - jag använde vitkål, gurka och körsbärstomater
Gör såhär:
- Börja med att sätta ugnen på 200℃.
- Skala och dela potatis och morötter.
- Lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker potatis och morötter. Koka i ca 30 minuter, eller tills det är mjukt.
- Blanda kokosmjölk och juicekoncentrat.
- Smula i buljongtärningen och tillsätt salt.
- Dela laxen i bitar och lägg i en ugnsfast form. Häll över apelsinsåsen.
- Grädda i ugnen i 20 minuter.
- Klart!

0