Follow
Baconlindad torsk med stekta grönsaker
 
Gårdagens middag blev baconlindad torsk med stekta grönsaker: sparris, broccoli, brysselkål, babymorötter och paprika. Så himla gott!
 
Ingredienser
125g Torsk
70g bacon
Salt
Peppar
Röd curry
Fryst dill
Sparris
Broccoli
Brysselkål
Babymorötter
Paprika
Pressad vitlök
Fryst persilja
Olja eller steksmör
 
Tillagning
Börja med att steka alla grönsaker. Frysta grönsaker brukar jag tina lite snabbt i micron först. Krydda med en liten klick pressad vitlök (jag använder pressad vitlök på burk), salt och lite fryst persilja.
 
Förbered fisken medan du steker grönsakerna.
 
Krydda torsken med salt, peppar, lite röd curry (den är stark så ta inte för mycket) och lite fryst dill. Linda runt baconskivor runt hela fisken. Stek i stekpanna på ganska hög värme ett par minuter per sida (torsk blir färdig väldigt fort och baconet ska helst bli lite knaprigt). Färdigt!
 
---------------
 
The dinner yesterday was bacon wrapped codfish with some pan fried veggies: asparagus, broccoli, brussel sprouts, baby carots and red bell peppers. So yummy!
 
Ingredients
125g Codfish
70g Bacon
Salt 
Pepper
Red curry
Frozen dill
Asparagus
Broccoli
Brussel sprouts
Baby carrots
Red bell pepper
Pressed garlic
Frozen parsley
Oil or butter
 
How to cook it
Start by cooking all the veggies in a frying pan. I usually put frozen veggies in the micro wave for a couple of minutes prior to cooking them. Add a little bit of pressed garlic, salt and parsley.
 
While cooking the veggies start to prepare the fish.
 
Add a little bit och salt, pepper, red curry (just a little since it's really spicy) and dill. Wrap the bacon around the fish. Fry it on medium high heat for a couple of minutes per side (codfish gets cooked really fast and you want the bacon a little bit crispy) All done!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress